Arieseni

statiunea turistica arieseni
Arieseni
  Aşezare geografică

Din punct de vedere geografic, Statiunea Arieseni este localizata in depresiunea cu acelasi nume, situata pe Valea Ariesului Mare, zona cunoscuta si sub numele popular de Tara Motilor. Desi asezarea este considerata de unii localitate, iar de altii statiune, datorita numarului de turisti din ce in ce mai mare ce aleg sa isi petreaca timpul liber aici, un lucru este sigur: potentialul turistic al acestei asezari este un aspect ce nu poate fi pus la indoiala.

Cei curiosi sa descopere farmecul unei vacante in aceasta statiune trebuie sa stie ca accesul rutier catre Arieseni se realizeaza foarte simplu, urmand traseul drumului national DN 75, care se intersecteaza cu foarte multe artere de circulatie ce pornesc din orase si localitati mari din regiunea Transilvaniei, precum: TurdaAlba IuliaOradeaCluj Napoca sau Huedin.

Principalul aspect ce contribuie decisiv la potentialul turistic al statiunii Arieseni este reprezentat de peisajele naturale, dominate de culmile domoale ale Apusenilor si padurile intinse de conifere, ce impanzesc intreaga asezare. Pot fi desfasurate aici numeroase activitati turistice, dintre care cele mai importante sunt: practicarea sporturilor de iarna, in perioada sezonului rece, sau urmarea diverselor trasee turistice marcate catre principalele puncte de atractie ale Muntilor Apuseni, in perioada sezonului cald. Datorita Partiei de Ski Vartop existenta la Arieseni, statiunea ofera turistilor conditii destul de bune de practicare a sporturilor de iarna. Domeniul schiabil de la Vartop poate fi frecventat de toti cei pasionati de sporturile de iarna, dispunand atat de partii pentru cei incepatori, precum Partia 1 (Partia Mica), cat si de partii de nivel mediu, precum Partia 2 (Partia Mare) sau Partia Graitoare (Partia Noua). Zona partiilor este foarte bine ingrijita, dispunand de instalatie de teleski, de nocturna si de utilaje de intretinere a zapazii.

  Căi de acces
-rutier:
   – Oradea-Arieseni-Girda-Albac- DN 76 (E 79)- DN 75
   – Sibiu- Alba Iulia-Turda- Campineni-Albac-Girda-Arieseni-(DN1) E68-E81-DN75
   – Cluj-Napoca- Albac- Arieseni-(DN1) E60-DN75
 -calea ferata
   -Gara de la Campeni, apoi pe sosea.
  Posibilităţi de cazare şi masă

 

Pensiunea Iuliana, Vila Nadia, Cabana Ada, Cabana Vartop, Cabana Arieseni, Pensiunea Casa Mona, Pensiunea Casa Popescu, Pensiunea Viorica, Cabana Denisa, Pensiunea Aries, Pensiunea Geo, Pensiunea Moara Titului, Pensiunea Rock

  Scurt istoric

Comuna Arieseni se afla in Muntii Bihor la o altitudine de 800-1000 m, pe Valea Ariesului Mare, in depresiunea Arieseni. Localitatea din Tara Motilor este mentionata documentar pentru prima data in anul 1909. In zilele noastre are peste 1800 de locuitori si este o statiune in formare datorita numarului mare de oameni ce o aleg ca destinatie de vacanta in sezonul rece. Acest lucru se datoreaza conditiilor bune de practicare a sporturilor de iarna, datorita existentei partiilor de schi.

Fii primul care comenteaza on "Arieseni"

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu se va publica.


*